Amsterdambynight Amsterdam Nacht WiW Photography Fotografie Fine Art Kunst

 

Nieuws

2-3-2016: Have you seen me lately

Het is een behoorlijke tijd geleden sinds de laatste update van de website. Dit had er mede mee the maken dat ik met een aantal nieuwe uitdagingen begonnen ben. Het betekent echter niet dat het Amsterdam by Night project daarmee stopt. In tegendeel zelfs: de Facebook pagina groeit hard en telt bijna 10.000 fans. Net als voorheen wordt dit gevierd met het verloten van een Fotoboek onder iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief. Schrijf je daarom nog snel in via de Contact pagina.

Hou de website in de gaten voor meer nieuws!

 

8-10-2015: "Amsterdam by Night" Kalender 2016

Amsterdam by Night Kalender 2016 Jaarkalender NachtNet als afgelopen jaar wordt ook voor 2016 een "Amsterdam by Night" jaarkalender gemaakt, met 12 van de mooiste fotos van nachtelijk Amsterdam. De kalender geeft een praktisch maandoverzicht, inclusief weeknummers, met ruimte voor het noteren van afspraken en notities. Waar de afmetingen (opengeklapt) van de kalender voor 2015 nog 30x43 cm waren is de nieuwe kalender 31.5x47 cm. Hierdoor komen de fotos nog mooier tot hun recht en is er meer ruimte voor het noteren van afspraken.

Omdat de kalenders in series gemaakt worden is de verwachte levertijd ongeveer 4 weken, maar bij voldoende interesse gaat het natuurlijk sneller. Bovendien bieden we wereldwijde verzending voor alle bestellingen. Zoals met alle WiW Photography uitgaven wordt ook deze kalender gemaakt bij Drukkerij BPR in mijn geboortedorp Wijlre.

Wil je deze mooie kalender ook bestellen voor thuis aan de muur of als geschenk voor iemand anders? De kalender kost 15,95 euro en bestellen kan via de Webshop, of door een berichtje te sturen via de Contact pagina.

Je kunt ook gebruik maken van de speciale aanbieding en zowel de kalender als het Fotoboek bestellen voor 45,- euro (10% korting).

Op naar 2016!

Wino

Ps. Hou de Facebook pagina in de gaten voor de fotos van de kalender!

 

6-10-2015: Amsterdam by Night kalender 2016

Hou de Facebook pagina in de gaten, want binnenkort is de nieuwe "Amsterdam by Night" jaarkalender 2016 verkrijgbaar. Net als vorig jaar belooft het weer een mooie uitgave te worden, en het formaat is zelfs iets groter geworden. Handig om je afspraken op bij te houden, maar natuurlijk ook een schitterend geschenk!

 

6-10-2015: Tools and Tours - Amsterdam by Night

Tools and Tours AmsterdamEnkele weken geleden werd ik benaderd door de twee enthousiaste dames achter Tools and Tours, een nieuw initiatief dat mooie rondleidingen door het bekende en onbekende Amsterdam aanbiedt. Met hun Amsterdam City Safari bieden ze zowel toeristen als Amsterdammers op een zeer toegankelijke manier de mogelijkheid om de stad te bezichtigen. Omdat ze deze safaris per luxe jeep ook ’s nachts aanbieden kwamen ze terecht bij “Amsterdam by Night”.

 

Tools and Tours Amsterdam NightOndertussen ben ik ook een keer mee geweest of een nachtelijke City Safari en ik moet bekennen dat het een mooi avontuur is om de stad op deze manier te bezichtigen. Zeker hun keuze voor de ongebaande paden maakt het een mooie ervaring, ook voor diegene die Amsterdam al wat beter kennen. Hoogtepunten waren enkele fraaie uitzichten over de stad waarvan de fotos binnenkort de revue gaan passeren op Facebook. Bij deze alvast een nachtelijke foto van hun jeep.

Wil je de stad ook een keer (opnieuw) verkennen, dan kan ik de rondleidingen van Tools and Tours van harte aanbevelen!

Meer informatie op de website van Tools and Tours

Wino

 

20-9-2015: Antwoord "Amsterdam by Night" Quiz

Leliegracht Amsterdam nacht amsterdambynight grachtenHet antwoord op de Quiz van deze week is Marnixstraat.

Deze twee kleine huisjes staan aan de Marnixstraat, ter hoogte van het Tweede Marnixplantsoen, tegenover het blauwe standbeeld van de Man met Vioolkoffer.

Volg WiW Photography ook op Twitter en Facebook.

 

 

3-8-2015: Antwoord "Amsterdam by Night" Quiz

Leliegracht Amsterdam nacht amsterdambynight grachtenHet antwoord op de Quiz van deze week is de Leliegracht.

De Leliegracht ligt in het centrum van Amsterdam, dicht bij de Westertoren, tussen de Prinsengracht en Keizersgracht. De gracht is onderdeel van de 17de eeuwse grachtengordel.

Volg WiW Photography ook op Twitter en Facebook.

 

31-7-2015: Achter de Foto: Natte voeten

Amsterdam Nacht Rijksmuseum Museumplein amsterdambynightAfgelopen nacht ben ik weer op pad geweest door donker Amsterdam, met een aantal mooie fotos als resultaat. Hoog op mijn lijstje stond een zomerse foto van het Rijksmuseum met uitzicht over de vijver op Museumplein. Aangekomen op plein was het even wachten tot de laatste toeristen hun bed opzochten. Het doel was om de reflecties van het museum in de vijver te fotograferen, maar een kunstwerk van ArtZuid maakte dit onmogelijk vanaf de waterkant. Dat betekende natte voeten: schoenen uit en de vijver in. Helaas verstoorde mijn entree de gladde waterspiegel en weg waren de mooie reflecties. Er was dus maar een oplossing: een half uur lang stil in het koude water blijven staan om de waterspiegel tot rust te laten komen. Het vereist soms wat geduld om het gewenste resultaat te krijgen.

Afdrukken van deze foto zijn verkrijgbaar via de Webshop

Wino

 

26-7-2015: Antwoord "Amsterdam by Night" Quiz

sacristietuin Oude Kerk Amsterdam Nacht amsterdambynightHet antwoord op de quiz van deze week is de sacristietuin van de Oude Kerk.

De oude kerk is het oudste nog bestaande gebouw van Amsterdam en dateert van omstreeks 1306. Dit is de sacristietuin, waar op dit moment de toegangstrap naar het tijdelijke dakterras geplaatst is. Normaal gesproken is de sacristietuin in gebruik als terras van koffieschenkerij de Oude Kerk, een van de beste plekjes in de historische binnenstad van Amsterdam om te genieten van een lekker kopje koffie.

Volg WiW Photography ook op Twitter en Facebook.

 

24-7-2015: "Amsterdam by Night" bij Libris Voorhoeve Hilversum

Vanaf vandaag is het fotoboek "Amsterdam by Night" ook verkrijgbaar bij boekhandel Libris Voorhoeve in Hilversum. Andere verkooppunten zijn op de kaart hieronder te vinden. Steun je boekwinkel en koop het fotoboek lokaal!

Groen=Ruim op voorraad; Oranje=voorraad; Rood=binnenkort leverbaar/bestelbaar (neem contact op met de winkel om zeker te zijn van de voorraad)

 

21-7-2015: 8000 volgers op Facebook

Meer dan 8000 mensen volgen "Amsterdam by Night" op Facebook. Zoals gebruikelijk vieren we dit met een cadeau aan een van de inschrijvers op de Nieuwsbrief: deze keer heeft Levi een exemplaar van het fotoboek "Amsterdam by Night" gewonnen".

Daarnaast ontvangt iedereen tot 25 juli 10% korting op alle aankopen uit de "Amsterdam by Night" Webshop. Vul de volgende kortingscode in tijdens het betalingsproces om gebruik te maken van deze actie: "ABN_8000". Maak gebruik van deze actie om het boek, een poster of een luxe afdruk van "Amsterdam by Night" te bestellen.

Ik wil jullie in elk geval allemaal hartelijk bedanken voor jullie enthousiasme over dit project en ik kijk al uit naar de 9000ste fan!

Wino

 

9-7-2015: Vrijheid van Panorama gered

Vandaag heeft het Europees Parlement gestemd tegen een mogelijke beperking van de vrijheid van panorama in alle Europese lidstaten. Dit geweldige resultaat was gedeeltelijk het gevolg van een petitie die door meer dan 500.000 mensen is ondertekend.

Julia Reda, het parlementslid dat verantwoordelijk was voor het eerste rapport, heeft een korte reactie geschreven op dit resultaat.

Bedankt aan iedereen die zich heeft ingezet voor het behouden van de vrijheid van panorama in Europa!

 

5-7-2015: Petitie voor behoud van Vrijheid van Panorama in Europa

Amsterdam Night Freedom of PanoramaIk gebruik deze pagina liever niet voor politieke statements, en met alle Europese problemen die op dit moment spelen is het ook niet de bedoeling om nog wat extra olie op het anti-Europa vuur te gooien. Op 9 juli wordt er echter gestemd over een rapport dat kan leiden tot een concept-wetsvoorstel waarbij de "Vrijheid van Panorama" op het spel staat.
In het kort betekend vrijheid van panorama dat je in principe alle openbare gebouwen zonder toestemming mag fotograferen en publiceren. Zolang je een foto vanaf openbare grond maakt mag je deze gebruiken en publiceren. In het rapport over het vernieuwen van het Europese auteursrecht wordt onder de noemer “bescherming van het auteursrecht” deze vrijheid zodanig ingeperkt dat je altijd toestemming moet hebben van de rechthebbende instantie voordat een foto openbaar mag worden gemaakt. Dit raakt Amsterdam by Night​, maar veel belangrijker, het raakt ook de persvrijheid in het hart.
Daarom is het belangrijk om een signaal te geven dat dit soort inperkingen van onze vrijheid onacceptabel zijn. Enkele weken geleden is een petitie gestart die ondertussen door meer dan 300.000 mensen ondertekend is. Dit is een sterk signaal dat velen het niet eens zijn met de verwoordingen in het rapport en dat een dergelijke wet ongewenst is.
Ik vraag niet om de petitie zomaar te ondertekenen, maar om jezelf the informeren over het onderwerp. Op de website van Julia Reda, het EU parlementslid dat de discussie met de beste bedoelingen aangezwengeld heeft, is meer informatie te vinden. Indien jullie de ontwikkelingen verontrustend vinden wil ik vragen om net als mij de PETITIE tegen het voorstel te tekenen. Niet alleen voor de toekomst van Amsterdam by Night, maar ook voor het garanderen van onze toekomstige vrijheden.


Wino

 

5-7-2015: Antwoord "Amsterdam by Night" Quiz

Amsterdam Frederiksplein Pond night amsterdambynightHet antwoord op de quiz van deze week is het Frederiksplein.

Tijdens de 19de eeuw stond op het Frederiksplein de Utrechtsepoort, een van de stadspoorten van Amsterdam. In 1864 werd het plein geherstructureerd waarbij het grote "Paleis voor Volksvlijt", geinspireerd op het Crystal Palace in Londen, werd gebouwd. Dit gebouw is in 1929 afgebrand en niet meer opnieuw herbouwd. Tegenwoordig is een deel van het Frederiksplein ingericht als park, terwijl het andere deel het hoofdkantoor van de Nederlandse Bank huisvest.

Volg WiW Photography ook op Twitter en Facebook.

 

21-6-2015: Antwoord "Amsterdam by Night" Quiz

Marine Etablissement Kattenburgerstraat Amsterdam Nacht amsterdambynightHet antwoord op de quiz van deze week is het Marine Etablissement op Kattenburg.

In 1655 werd het zeemagazijn van de admiraliteit van Amsterdam (tegenwoordig scheepvaartmuseum) gebouwd en op het naastgelegen terrein ontstond een scheepswerf. Doordat de marineschepen steeds groter werden en niet meer door de kanalen en sluizen pasten werd de werf rond 1915 verplaatst naar Den Helder, waarna het complex in gebruik genomen werd voor de training van de marine. Door bezuinigingen op defensie gaat het terrein zijn militaire functie de komende jaren verliezen.

Volg WiW Photography ook op Twitter en Facebook.

 

6-6-2015: Antwoord "Amsterdam by Night" Quiz

Amsterdam Nacht Concordiahofje amsterdambynightHet antwoord op de quiz van deze week is het Concordiahofje aan de Westerstraat in de Jordaan.

Amsterdam telt vele hofjes die veelal verscholen liggen achter de huizenblokken. Met name in de Jordaan zijn een aantal hofjes te vinden, waaronder het Concordiahofje. Dit hofje werd aan het eind van de 19de eeuw aangelegd naar ontwerp van architect P.J. Hamer.

Volg WiW Photography ook op Twitter en Facebook.

 

5-6-2015: Boek Presentaties

De laatste weken is het een beetje stil geweest op de website. Amsterdam by Night ging echter op volle kracht door: er waren twee boekpresentaties op de 28ste and 29ste mei. Op donderdag gaf ik een presentatie over het project in het American Book Center aan het Spui in Amsterdam. Dank aan iedereen die dit evenement heeft bijgewoond!. Op vrijdag was het Amsterdamse Boekennacht. Deze avond maakte ik onderdeel uit van het "levende" tijdschrift Peppy Miller dat in het Athenaeum Newscentrum aan het Spui gepresenteerd werd. Ook dit was een geweldige avond en ik wil alle aanwezigen bedanken voor hun enthousiasme!

Als je nog niet de mogelijkheid hebt gehad om het fotoboek te bestellen kun je online terecht bij het American Book Center of de Athenaeum Webshop.

 

10-5-2015: Antwoord "Amsterdam by Night" Quiz

Rapenburgwal Amsterdam nacht amsterdam by nightHet antwoord op de quiz van deze week is de Rapenburgwal, gefotografeerd vanaf de Peperbrug.

De gracht vormt de noordelijke afscheiding van het eiland Uilenburg. De Peperbrug vormt samen met de Keizersbrug en de Steenvoetsluis de enige verbinding met de rest van de stad. Het eiland werd tussen 1591 en 1593 aangelegd als onderdeel van de "tweede uitleg", een van de vele stadsuitbreidingen.

Volg WiW Photography ook op Twitter en Facebook.

 

9-5-2015: Nationale Windmolendag

Dit weekend is het Nationale Molendag en ook Amsterdam by Night heeft een voorliefde voor deze monumenten. Het is mogelijk om een aantal windmolens te bezoeken en meer over hun geschiedenis te leren. Amsterdam telt nog slechts acht windmolens, herken jij ze allemaal? Lees meer in de Spotlight "Windmolens".

Windmolens Amsterdam Nacht

9-5-2015: "Jouw Amsterdam by Night"

Deze week in "Jouw Amsterdam by Night" een foto die door Jvsphoto gedeeld werd. Dank voor deze mooie inzending van het Scheepvaartmuseum en blijf genieten van de nacht!

Wil je ook meedoen met "Jouw Amsterdam by Night"? Deel je fotos van nachtelijk Amsterdam dan op de tijdlijn van de Amsterdam by Night Facebook pagina.

Jvsphoto Amsterdam nacht scheepvaartmuseum

 

Amsterdam nacht Vredeskerk amsterdambynight3-5-2015: Antwoord "Amsterdam by Night" Quiz

Het antwoord op de quiz van deze week is de Vredeskerk, gelegen aan de van Hillegeartstraat aan het randje van de Pijp.

De kerk werd tussen 1923 en 1924 gebouwd als onderdeel van Berlage's stadsuitbreiding "Plan Zuid". De kerk is ontworpen door architect Jos Bekkers. De keuze voor Onze-Lieve-Vrouwe Koninging van de Vrede als beschermheilige had te maken met het recente einde van de Eerste Wereldoorlog.

Volg WiW Photography ook op Twitter en Facebook.

 

 

1-5-2015: "Jouw Amsterdam by Night"

De Sint Nicolaasbasiliek is een zeer geliefd onderwerp van de fans van Amsterdam by Night. Deze week in "Jouw Amsterdam by Night" een foto die door Dennis gedeeld werd. Dank voor je inzending en blijf genieten van de nacht!

Wil je ook meedoen met "Jouw Amsterdam by Night"? Deel je fotos van nachtelijk Amsterdam dan op de tijdlijn van de Amsterdam by Night Facebook pagina.

Amsterdam Nacht Sint Nicolaas basiliek amsterdambynight

 

30-4-2015: Amsterdamse Boekennacht

Dit jaar wordt op 29 mei de 7de editie van de Amsterdamse Boekennacht met het thema "Opstand" gehouden. Amsterdam by Night kan hierbij natuurlijk niet ontbreken en ik zal op deze avond dan ook te zien en te horen zijn bij het Athenaeum Nieuwscentrum aan het Spui. Binnenkort meer nieuws over de invulling van deze avond, maar zet 29 mei alvast in de agenda.

 

27-4-2015: Amsterdam by Night: Presentatie en Signeersessie

Op 28 mei geef ik vanaf 19:00 uur een presentatie over "Amsterdam by Night" in het American Book Center in Amsterdam. De presentatie zal gegeven worden in het Engels, waarbij aan de hand van het Fotoboek "Amsterdam by Night" een overzicht wordt gegeven van de rijke geschiedenis van de stad. De presentatie vormt niet alleen een mooie introductie voor nieuwe expats, maar ook voor iedereen die al jaren in de stad woont. Na afloop van de presentatie is er ruim tijd voor een praatje en wil ik het boek graag signeren. Ik hoop jullie te mogen verwelkomen in het American Book Center.

Wino

Meer informatie op Facebook en de website van het American Book Center.

 

26-4-2015: Antwoord "Amsterdam by Night" Quiz

Lijnbaansgracht Amsterdam nacht amsterdambynight touwslagerijen grachtengordelHet antwoord op de quiz van deze week is de Lijnbaansgracht aan het randje van de Jordaan.

De Lijnbaansgracht werd gelijk met de 17de eeuwse grachtengordel aangelegd en liep vanaf de Brouwersgracht helemaal door tot de Muiderpoort. De naam is afkomstig van de touwslagerijen, de industrie die touwen voor de scheepsbouw maakte, die aan de rand van Amsterdam gevestigd waren.

Volg WiW Photography ook op Twitter en Facebook.

 

24-4-2015: "Jouw Amsterdam by Night"

Deze week een nieuwe editie van "Jouw Amsterdam by Night". Elly Snijder deelde dit kijkje op de Sint Nicolaas basiliek aan de Prins Hendrikkade. Dank voor je inzending en blijf genieten van de nacht!

Wil je ook meedoen met "Jouw Amsterdam by Night"? Deel je fotos van nachtelijk Amsterdam dan op de tijdlijn van de Amsterdam by Night Facebook pagina.

Sint Nicolaasbasiliek Amsterdam nacht

 

21-4-2015: Jouw "Amsterdam by Night"

De rubriek "Jouw Amsterdam by Night" wordt nieuw leven ingeblazen, en daarvoor ben ik benieuwd naar jullie kijk op nachtelijk Amsterdam. Plaats jouw fotos op de tijdlijn van de Amsterdam by Night Facebook pagina en deel de schoonheid van nachtelijk Amsterdam met de fans van Amsterdam by Night. Op vrijdagen worden de mooiste inzendingen gepubliceerd op de website en de facebook pagina.

Toon ons "Jouw Amsterdam by Night"

 

19-4-2015: Antwoord "Amsterdam by Night" Quiz

Titaantjes Amsterdam Oosterpark amsterdam by night nachtHet antwoord op de quiz van deze week is "De Titaantjes" in het Oosterpark.

Dit standbeeld stelt drie personages uit het boek "De Titaantjes" van de Nederlandse schrijver Nescio voor. Nescio werd geboren in Amsterdam. Het beeld is in 1971 gemaakt door kunstenaar Hans Bayens.

Volg WiW Photography ook op Twitter en Facebook.

 

 

12-4-2015: Antwoord "Amsterdam by Night" Quiz

Amsterdam Nacht Kerk Nieuwendam Nieuwendammerdijk amsterdambynightHet antwoord op de quiz van dit weekend is de Nieuwendammerdijk, met een blik op de kerk van Nieuwendam.

Nieuwendam was een onafhankelijke gemeente op de noordelijke oevers van het IJ. In 1921 werd de gemeente geannexeerd door Amsterdam, dat flink aan het uitbreiden was in Noord. Het dorpje, en met name de Nieuwendammerdijk, hebben de landelijke atmosfeer goed weten te behouden.

Volg WiW Photography ook op Twitter en Facebook.

 

11-4-2015: Fotoboek "Amsterdam by Night"

Deze week werd ik door het American Book Center aan het Spui geinformeerd dat ze bijna door de voorraad van het fotoboek "Amsterdam by Night" heen zijn. Geen zorgen, de voorraad wordt snel weer aangevuld. Het book is ook verkrijgbaar bij andere boekwinkels in en om Amsterdam, zelfs tot aan Zurich in Zwitserland. Neem een kijkje op de kaart hieronder voor alle verkooppunten, of bestel dit unieke boek via de "Amsterdam by Night" Webshop.

Verkooppunten van "Amsterdam by Night"

Groen=Ruim op voorraad; Oranje=voorraad; Rood=binnenkort leverbaar/bestelbaar (neem contact op met de winkel om zeker te zijn van de voorraad)

30-3-2015

Keizersgracht Amsterdam nacht amsterdambynightHet antwoord op de quiz van afgelopen weekend is de Keizersgracht vanaf de Raadhuisstraat, nabij de Westerkerk.

De Keizersgracht is een van de drie kanalen die de historische grachtengordel van Amsterdam vormen. De gracht ligt tussen de Herengracht en de Prinsengracht.

Volg WiW Photography ook op Twitter en Facebook.

 

21-3-2014: Antwoord Quiz

Gerbrandypark Amsterdam Speeltuin nacht amsterdambynightDeze week voor de verandering op zaterdag, maar ook dit weekend weer een quizvraag. Het juiste antwoord is de speeltuin in het Gerbrandypark, net buiten de ring in Amsterdam-West.

Het park werd tussen 1957 en 1965 aangelegd met de toenmalige stadsuitbreiding buiten de ring. De speeltuin is aangelegd met steun van de Richard Krajicek Foundation, een stichting die de jeugd stimuleert te sporten.

Volg WiW Photography ook op Twitter en Facebook.

 

Spuiplein Amsterdam nacht amsterdambynight begijnhof quiz15-3-2015: Antwoord Quiz

Deze week weer een quizvraag. Het juiste antwoord is het Spuiplein in het centrum van Amsterdam.

Op deze foto kijken we uit in de richting van het Begijnhof, een hofje dat dateert uit de middeleeuwen.

Volg WiW Photography ook op Twitter en Facebook.

 

 

kerken Amsterdam nacht amsterdambynight kerktorens quiz8-3-2015: Antwoord Quiz

Deze week een uitgebreidere quizvraag. Het juiste antwoord is: A. Oude Kerk, B. Westerkerk, C. Zuiderkerk.

De Oude Kerk uit 1306 is het oudste bestaande gebouw van Amsterdam. De Westertoren is met 87 meter de hoogste kerktoren van de stad, en de Zuiderkerk werd in 1614 als eerste Protestantse kerk geopend.

Volg WiW Photography ook op Twitter en Facebook.

 

Amsterdambynight Amsterdam Nacht Nieuwe Hemweg Antenna22-2-2015: Antwoord Quiz

Deze week hopelijk een iets moeilijkere quizvraag. Het juiste antwoord is de zendmast aan de Nieuwe Hemweg nabij de Neptunushaven.

Iedereen is van harte uitgenodigd voor de lezing op 26 februari in Koffieschenkerij de Oude Kerk. Aan de hand van de nachtfotos wordt de rijke geschiedenis van Amsterdam in beeld gebracht. Meer informatie op Facebook.

Volg WiW Photography ook op Twitter.

 

21-2-2015: Nieuwe verkooppunten "Amsterdam by Night"

De afgelopen week hebben een aantal boekwinkels het Fotoboek "Amsterdam by Night" opgenomen in hun assortiment. Vanaf nu is het boek ook verkrijgbaar in het midden-oosten van Nederland: Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn, Oosterbeek, Wageningen en Zutphen. Bekijk het overzicht van alle verkooppunten via de onderstaande kaart. Steun de lokale boekwinkel en haal jouw exemplaar bij een van deze vestigingen. Neem contact op met de winkel om zeker te zijn van de voorraad.

 

18-2-2015: Lezing "Amsterdam by Night - Stad in Vogelvlucht"

Op 26 februari is er een lezing over "Amsterdam by Night" in Koffieschenkerij de Oude Kerk. Tijdens de lezing nemen we aan de hand van de nachtfotos van "Amsterdam by Night" een kijkje in de rijke geschiedenis van de stad. De lezing wordt in het Nederlands gegeven en duurt ongeveer 1,5 uur. Tussendoor is er een korte pauze. De entree is gratis, maar door de beperkte ruimte horen we graag op wie we kunnen rekenen. De plaatsen worden vergeven in volgorde van inschrijven. Neem Contact op of laat even weten of je komt via het Facebook Evenement.

Ik hoop jullie op 26 februari te verwelkomen!

Wino

 

16-2-2015: 10% Korting Fotoboek "Amsterdam by Night"

Tijdens de komende 3 dagen krijgt iedereen 10% korting bij een bestelling van het fotoboek "Amsterdam by Night" via de WiW Photography Webshop. Bestel jou exemplaar van het boek voor donderdag 19 februari en vul bij het afronden van de bestelling de volgende Coupon code in: KgNPXAbM

Natuurlijk is het book ook nog steeds verkrijgbaar bij de betere boekhandel.

 

15-2-2015: Lezingen "Amsterdam by Night"

Op dinsdag 24 februari wordt een lezing over "Amsterdam by Night" georganiseerd in het Wielderhoes in het Zuid-Limburgse Wijlre. Donderdag 26 februari wordt de reeks voortgezet in Amsterdam. Deze avond wordt georganiseerd in Koffieschenkerij de Oude Kerk. Tijdens de lezingen wordt aan de hand van de nachtfotos ingegaan op de geschiedenis van Amsterdam. Meer details volgen in de loop van de week, maar zet de data alvast in de agenda.

 

Hygieaplein Amsterdam Nacht Quiz15-2-2015: Antwoord Quiz

Het antwoord op de Quiz van deze week is het Hygieaplein in Amsterdam Zuid. Dit plein ligt aan de Marathonweg en wordt geflankeerd door een aantal appartementen complexen en een basisschool.

Volg WiW Photography ook op Twitter.

 

 

Amsterdambynight Muiderpoort Amsterdam Nacht8-2-2015: Antwoord Quiz

Het antwoord op de quiz is de Muiderpoort, nabij het Tropenmuseum in Amsterdam-Oost. De stadspoort werd in 1770 gebouwd als onderdeel van de laatste stadsmuren van Amsterdam. Net als van de middeleeuwse stadsmuren is er op de poort na weinig meer overgebleven. Het is vermeldenswaardig dat keizer Napoleon in 1811 door deze poort Amsterdam betrad.

Volg WiW Photography ook op Twitter.

 

 

2-2-2015: Nieuwe Webshop

Vanaf vandaag is Amsterdam by Night geintegreerd met de geheel vernieuwde WiW Photography Webshop. Voortaan is dit jouw plek om het Fotoboek, prints, posters en ansichtkaarten te bestellen. Ook de betalingen zijn volledig geintegreerd en kunnen voldaan worden via zowel Paypal als creditcard. Neem regelmatig een kijkje in de webwinkel, want het assortiment wordt steeds bijgewerkt. Indien er vragen zijn neem dan gerust Contact met me op.

 

Amsterdambynight Ertskade Zeeburg Amsterdam Nacht1-2-2015: Antwoord Quiz

Het antwoord op de quiz is het appartmenten complex aan de Ertskade in Zeeburg. De ingang van dit gebouw op de hoek met de verbindingsdam naar het KNSM eiland is in het blauw uitgelicht.

Volg WiW Photography ook op Twitter.

 

 

 

Amsterdambynight kromboomsloot Amsterdam Nacht25-1-2015: Antwoord Vragenrondje

Het antwoord op het vragenrondje van deze week is de Kromboomsloot in de Nieuwmarktbuurt. De foto is genomen vanaf de kade van de gracht en op de achtergrond is het appartementencomplex aan de Sint Antoniesbreestraat te zien. De naam van de Kromboomsloot verwijst trouwens naar een burgemeester uit de 16de eeuw: C.P. Boom. Vanwege de bocht in de gracht is het de Kromboomsloot geworden.

Volg WiW Photography ook op Twitter.

 

 

22-1-2015: Expositie Stopera

Tot en met 20 februari is de expositie "Amsterdam by Night" te bewonderen in de Stopera aan het Waterlooplein. Een kleine selectie van de fotos is te zien op de "rode wand" in de gang naar de Opera. Ga zeker een kijkje nemen als je in de buurt bent.

 

Noorderkerk kerken Amsterdam Nacht Quiz18-1-2015: Antwoord Vragenrondje

Het antwoord op het Vragenrondje van deze week is de Noorderkerk. Deze Protestantse kerk werd tussen 1620 en 1623 gebouwd voor de bewoners van de nieuwe arbeidersbuurt de Jordaan. Lees meer over de geschiedenis van dit gebouw in de Spotlight Noorderkerk.

Volg WiW Photography ook op Twitter.

 

14-1-2015: Amsterdam by Night in Zurich

Voor alle Zwitserse Amsterdam by Night fans en Nederlanders in Zwitserland: vanaf vandaag is het Fotoboek "Amsterdam by Night" ook verkrijgbaar bij de Travel Book Shop in Zurich. Ben je in de buurt? Neem dan een kijkje in deze mooie winkel in het centrum van de oude stad. Neem voor andere verkooppunten of bestellen via deze website een kijkje op de Fotoboek pagina. Het boek kost 35,- euro (CHF 42,-) en wordt gratis wereldwijd verzonden.

 

Haarlemmermeerstation trein station Amsterdam Nacht Quiz11-1-2015: Antwoord vragenrondje

Het antwoord op het Vragenrondje van deze week is het Haarlemmermeerstation, aan de Amstelveenseweg. Dit stationsgebouw werd in 1915 aangelegd als de eindhalte van de spoorlijn tussen Aalsmeer en Amsterdam. Het Haarlemmermeerstation werd in 1950 buiten gebruik gesteld. Deze foto is ook te bewonderen in het Fotoboek "Amsterdam by Night".

 

10-1-2015: Winnaar Fotobook "Amsterdam by Night"

Ter gelegenheid van de 7000ste volger op Facebook heeft Eric een exemplaar van het Fotobook "Amsterdam by Night" gewonnen. De gelukkige winnaar heeft het book afgelopen week ontvangen. Als je ook kans wil maken op zo een mooie verrassing kun je inschrijven op de nieuwsbrief via de Contact pagina of Bestel iets via de webshop.

Volg WiW Photography ook op Twitter.

 

Kostverlorenvaart Amsterdam Nacht Quiz4-1-2015: Antwoord vragenrondje

Het antwoord op het vragenrondje van deze week is de Kostverlorenvaart ter hoogte van de kruising met de Jan van Gaalenstraat. De Kostverlorenvaart werd aangelegd als verbinding tussen de Schinkel en het IJ. In de 17de eeuw lag dit kanaal buiten de stadsmuren en werd het geflankeerd door vele windmolens, waaronder zaagmolen "De Otter".

 

2-1-2015: Gelukkig Nieuwjaar

Het is ondertussen alweer 2015, het derde jaar dat "Amsterdam by Night" online is. Vorig jaar is een geweldig jaar geweest. Zo waren er exposities in Stadsdeelkantoor-West, bij de verkiezing van de nachtburgemeester in Trouw en sinds afgelopen week in het stadhuis (de Stopera). Ook was er de boekpresentatie van het Fotoboek "Amsterdam by Night" in de Schreierstoren en de lezing in Wijlre. Op de Facebook pagina volgen steeds meer mensen het project en sinds enkele weken zijn de Spotlights op de website ook in een nieuw format te bekijken. Ik kijk uit naar het nieuwe jaar en hoop dat jullie blijven genieten van nachtelijk Amsterdam! Iedereen die het project gesteund heeft door het bestellen van het Fotoboek of de kalender (uitverkocht) / ansichtkaarten / afdrukken: hartelijk bedankt! Zonder jullie zou dit allemaal niet mogelijk zijn.

Ik wens jullie allemaal een voorspoedig 2015 in goede gezondheid, en dat het komende jaar veel goeds mag brengen!

Wino

 

28-12-2014: Antwoord Vragenrondje

Gashouder Westerpark Amsterdam amsterdambynight NachtHet juist antwoord op het vragenrondje van deze week is de meertjes in de oude gashouders van het Westerpark. Toen de Westergasfabriek buiten gebruik werd gesteld werden een aantal gashouders afgebroken. Later werd het hele gebied ingericht als park, en op de fundering van twee gashouders werd een meertje aangelegd. In de achtergrond is nog een overgebleven intacte gashouder te zien.

Lees meer over de Amsterdamse gasfabrieken in het fotoboek "Amsterdam by Night".

 

 

Amsterdambynight Rembo Rembrandtpark Amsterdam Nacht14-12-2014: Antwoord Vragenrondje

Het antwoord op het vragenrondje van deze week is het Rembrandtpark in Amsterdam West. Het getoonde beeld "Rembo" is gemaakt door Bastienne Kramer en werd in 2005 geplaatst. Het beeld zou vandalisme-bestendig moeten zijn en beschadigingen in het keramiek worden met brons hersteld. Hiermee is het een organische sculptuur die in de loop der tijd al dan niet verandert. Lees meer over het Rembrandtpark en "Rembo" in de Spotlight over het Rembrandtpark.

 

 

 

12-12-2014: Presentatie "Amsterdam by Night" & "Nightphotos"

Op vrijdag avond 19 december wordt vanaf 21:00 het fotoboek "Amsterdam by Night" gepresenteerd in Cafe Hazen-Wijnen te Wijlre (Zuid-Limburg). Na de officiele boekpresentatie op 2 december in de Schreierstoren te Amsterdam wil ik deze gelegenheid aangrijpen om het boek te presenteren in mijn geboortedorp. Naast een kijkje op nachtelijk Amsterdam wordt ook de nieuwe website www.nightphotos.net gepresenteerd. Tijdens de avond wordt dan ook iets verder gekeken dan Amsterdam en iedereen is van harte welkom. Volg het Facebook event voor verdere updates.

 

12-12-2014: 7000ste Facebook Fan "Amsterdam by Night"

Vandaag mocht Amsterdam by Night de 7000ste Facebook fan verwelkomen. Een nieuwe mijlpaal, en een mooie blijk van waardering voor het hele project. Voor de gelegenheid wordt een exemplaar van het Fotoboek "Amsterdam by Night" verloot onder de inschrijvers van de Nieuwsbrief. De gelukkige winnaar wordt in de loop van volgende week bekend gemaakt.

Alle fans: bedankt!!!

Wino

 

12-12-2014: Jouw Amsterdam by Night

Vandaag in "Jouw Amsterdam by Night" een geweldige blog over het Amsterdam Light Festival, geschreven door Delphine Gidoin. Lees de blog "Light Festival and other Fairy Tales" via de volgende Link. Wil je ook getoond worden in Jouw Amsterdam by Night? Plaats dan je nachtfotos op de tijdlijn van de Facebook pagina.

 

7-12-2014: Antwoord Vragenrondje

Jullie hebben iets langer moeten wachten op het antwoord van het vragenrondje, maar het gaat op deze foto om het Tropeninstituut, gezien van de achterzijde vanuit het Oosterpark.

 

7-12-2014: Een druk weekje

Afgelopen week was het eindelijk zo ver: na een jaar aan voorbereidingen was daar het fotoboek "Amsterdam by Night". Ondertussen is het boek via de Fotoboek pagina van deze website en in verschillende winkels in en om Amsterdam verkrijgbaar. Het was een druk weekje: alle boeken tijdig in de winkels krijgen, de boekpresentatie en tentoonstelling van afgelopen dinsdag en het verwerken en versturen van alle bestellingen die via de website binnen kwamen. Helaas heb ik door de drukte niet altijd even veel tijd aan de website en de facebook pagina kunnen besteden. Vanaf nu pakken we de draad weer op met nieuwe Spotlights en fotos op de Facebook pagina. Veel plezier met "Amsterdam by Night" en bedankt voor alle mooie reacties op het project!

Wino

 

1-12-2014: Verkooppunten "Amsterdam by Night"

Amsterdam by Night is niet alleen op deze website (via Fotoboek) verkrijgbaar, maar ook bij de betere boekhandel in en om Amsterdam. Op de volgende locaties is het fotoboek op voorraad of kan het besteld worden. Locaties in het groen hebben meer dan 10 exemplaren, in oranje 5 of minder en in rood is het nog niet beschikbaar. Bij al deze winkels kan het boek gereserveerd worden waarna het zo snel mogelijk geleverd wordt. Neem contact op met de winkel om zeker te zijn van de voorraad.

 

24-11-2014: Herinnering Boekpresentatie in de Schreierstoren

Amsterdam by Night boekpresentatie fotoboek schreierstoren nacht amsterdambynightOp 2 december aanstaande wordt het fotoboek "Amsterdam by Night" gepresenteerd in de Schreierstoren te Amsterdam (Prins Hendrikkade 94-95). Ook zal er een expositie van "Amsterdam by Night" te zien zijn. Tijdens deze avond wil ik jullie meenemen op een nachtelijke reis door de geschiedenis van Amsterdam. Iedereen is vanaf 19:30 van harte welkom en de toegang is gratis. Bekijk de uitnodiging op Facebook en laat even weten of je komt. Wil je het fotoboek nu alvast bestellen? Bekijk de Preview en bestel via het formulier op de Fotoboek pagina. Het boek is slechts in een beperkte oplage beschikbaar, dus wees er op tijd bij.

Blijf op de hoogte via Facebook en Twitter, of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

 

 

 

22-11-2014: Nieuwe Uitvoering "Spotlight"

Vanaf vandaag is de Spotlight op deze website in een nieuw jasje gestoken. Door middel van een interactieve kaart kunnen de fotos van nachtelijk Amsterdam bekeken worden, waarbij links verwijzen naar verdere achtergronden. De komende tijd zullen de oude Spotlights verwerkt worden in het nieuwe format en zullen ook nieuwe artikelen toegevoegd worden. Neem nu alvast een kijkje bij de bijgewerkte artikelen over de "Oude Kerk" en de "Windmolens". Veel plezier!

Door alle updates kan het voorkomen dat links niet meer juist werken. Laat het me weten via de Contact pagina en ik probeer het zo snel mogelijk te verhelpen.

 

20-11-2014: "Amsterdam by Night" Kalender

Amsterdam Night Calendar 2015 amsterdambynightVanaf vandaag is de "Amsterdam by Night" kalender voor 2015 officieel verkrijgbaar, exclusief via deze website. De kalender bevat twaalf fotos van nachtelijk Amsterdam en toont de stad op haar mooist. Naast de foto biedt de kalender ook voldoende ruimte om je afspraken bij te houden, inclusief je maandelijke notities. Bestel jouw exemplaar via de Prints pagina, gewoon voor jezelf of om weg te geven als een bijzonder geschenk.

Amsterdam Night Calendar 2015 amsterdambynight

 

 

Amsterdam Nacht Sint Nicolaas basiliek amsterdambynight18-11-2014: Bekendmaking Winnaar Luxe Print

Marianne heeft een luxe 40x60cm afdruk op DiBond ter gelegenheid van de 6000ste volger op Facebook gewonnen. Ze bestelde het fotoboek "Amsterdam by Night" en deed mee met de verloting. Zij koos voor een luxe afdruk van de "Sint Nicolaas basiliek" ter waarde van 250,- euro. Wil je ook kans maken op zo een mooie afdruk? Bestel dan het Fotoboek of schrijf je in op de Nieuwsbrief. Wie weet kom je dan ook in het lijstje van gelukkige winnaars, want eerder ontvingen Jeroen, Richard en Jolanda een afdruk van de "Onderzeeboot", "Papiermolensluis" en de "Westertoren".

 

 

16-11-2014: Amsterdam by Night 1 Jaar op Facebook

Vandaag viert Amsterdam by Night de eerste verjaardag op Facebook. Het is precies een jaar geleden dat de pagina online ging en sinds die tijd zijn er meer dan 6000 mensen die regelmatig genieten van een stukje nachtelijk Amsterdam. Volg de pagina en blijf op de hoogte van alles omtrent Amsterdam by Night.

 

Amsterdam Nacht Scharrebiersluis Kadijksplein amsterdambynight16-11-2014: Antwoord Vragenrondje

De vraag was waar deze foto genomen is. Gezien de antwoorden die op Facebook gegeven werden heb ik het weer niet al te lastig gemaakt. Het juiste antwoord is inderdaad aan de Schippersgracht nabij het Kadijksplein. Op de voorgrond staat de Scharrebiersluis en op de achtergrond is het entrepot te zien.

 

 

15-11-2014: Eerste "Amsterdam by Night" interview

Amsterdam Centraal heeft de primeur met het eerste interview over "Amsterdam by night". In een mooi gesprek met Tomas Dulfer werd er verder ingegaan op de achtergronden van het project.

Lees het hele interview op Amsterdam Centraal.

 

14-11-2014: Jouw Amsterdam by Night

Vandaag in "Jouw Amsterdam by Night" een schitterende foto van het monument Indie-Nederland (Olympiaplein), gemaakt door Corrie de Gier-de Vries. Ook in Jouw Amsterdam by Night? Plaats je nachtfotos dan op de tijdlijn van de Facebook pagina.

Amsterdam Nacht amsterdambynight Corrie Gier Vries monument Indie Nederland Olympiaplein

 

09-11-2014: Voorwoord door burgemeester van der Laan

Ik ben ontzettend verheugd om te mogen aankondigen dat niemand minder dan de burgemeester van Amsterdam, mr. E.E. van der Laan, het voorwoord van het fotoboek "Amsterdam by Night" heeft geschreven. Neem een kijkje op de Fotoboek pagina om te lezen wat hij over het boek zegt.

 

07-11-2014: 6000 Facebook Fans "Amsterdam by Night"

Vandaag heeft Amsterdam by Night de 6000ste fan mogen verwelkomen op Facebook. Weer een geweldige mijlpaal, en weer een reden te meer om jullie te blijven verrassen met nachtelijk Amsterdam. Voor de gelegenheid wordt er weer een luxe afdruk verloot onder de inschrijvers van de Nieuwsbrief. Daarnaast ook een mooie gelegenheid om het Fotoboek te bestellen, want de beperkte oplage wordt elke dag beperkter. Vandaag kwam er zelfs een bestelling vanaf de andere kant van de wereld binnen en het boek zal vanaf 2 december ook in een groot aantal winkels liggen. Zegt het voort: we gaan langzaam naar de 10.000 :).

Alle fans: bedankt!!!

Wino

 

Amsterdam Nacht Posthoornkerk amsterdambynight01-11-2014: Antwoord Vragenrondje

De vraag was waar deze foto genomen is. Het juiste antwoord is aan de Korte Prinsengracht in de Haarlemmerbuurt. Op de achtergrond zijn de torens van de 19de eeuwse Posthoornkerk te zien. Dit is de eerste kerk in Amsterdam die ontworpen is door Pierre Cuypers. Later ontwierp deze architect ook het Centraal Station, het Rijksmuseum en de Vondelkerk. De kerk werd in 1889 voltooid.

 

 

 

 

31-10-2014: Jouw Amsterdam by Night

Vandaag in "Jouw Amsterdam by Night" een schitterende foto van de Hortus Botanicus, gemaakt door Paul Steman tijdens het vorige Amsterdam Light Festival. Ook in Jouw Amsterdam by Night? Plaats je nachtfotos dan op de tijdlijn van de Facebook pagina.

Amsterdam Nacht Hortus Botanicus amsterdambynight Paul Steman

Amsterdam by Night boekpresentatie fotoboek schreierstoren nacht amsterdambynight

28-10-2014: Boekpresentatie "Amsterdam by Night"

Op 2 december aanstaande wordt het fotoboek "Amsterdam by Night" gepresenteerd in de Schreierstoren te Amsterdam (Prins Hendrikkade 94-95). Tijdens deze avond wil ik jullie meenemen op een nachtelijke reis door de geschiedenis van Amsterdam. Iedereen is vanaf 19:30 van harte welkom en de toegang is gratis. Bekijk de uitnodiging op Facebook en laat even weten of je komt. Wil je het fotoboek nu alvast bestellen? Bekijk de Preview en bestel via het formulier op de Fotoboek pagina. Het boek is slechts in een beperkte oplage beschikbaar, dus wees er op tijd bij.

Blijf op de hoogte via Facebook en Twitter, of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

 

 

24-10-2014: Jouw Amsterdam by Night

Vanaf deze week wordt wekelijks een foto van een Amsterdam by Night fan in het zonnetje gezet. We trappen af met dit kijkje op de Sint Nicolaas basiliek, gemaakt door Yousra. Ook in Jouw Amsterdam by Night? Plaats je nachtfoto dan op de tijdlijn van de Facebook pagina.

Jouw Amsterdam Night Nacht amsterdambynight

 

23-10-2014: Bekendmaking Winnaar Luxe Print

Amsterdam Nacht amsterdambynight afdrukJeroen heeft een luxe 40x60cm afdruk op DiBond ter gelegenheid van de 5000ste volger op Facebook gewonnen. Als abonnee van de Amsterdam by Night nieuwsbrief deed hij mee met de verloting en koos hij de een luxe afdruk van de "Onderzeeboot" ter waarde van 250,- euro. Wil je ook kans maken op zo een mooie afdruk? Bestel dan het Fotoboek of schrijf je in op de Nieuwsbrief. Wie weet kom je dan ook in het lijstje van gelukkige winnaars, want eerder ontvingen Richard en Jolanda een afdruk van de "Papiermolensluis" en de "Westertoren".

 

13-10-2014: Overweldigend

Beste liefhebbers van Amsterdam by Night, jullie reacties op de preview van het fotoboek zijn overweldigend! Ik wil iedereen die ik nog geen persoonlijk berichtje heb kunnen sturen via deze weg in elk geval laten weten dat jullie berichten wel degelijk wat los maken. Toen ik met dit project begon was dat voornamelijk voor mijn eigen plezier, maar als anderen er ook van kunnen genieten dan is het helemaal geweldig.

Zoals jullie hebben kunnen zien is de omslag ondertussen zo goed als klaar, en de komende twee weken staan in het teken van de allerlaatste afrondingen. Het kriebelt om op de valreep nog wat nieuwe fotos te gaan schieten, maar op dit moment wil ik vooral alles tot in de puntjes in orde maken. Opeens realiseer ik me dat ik dit boek niet alleen voor mezelf maak, maar vooral voor jullie. Ik hoop de verwachtingen dan ook helemaal waar te kunnen maken, en misschien zelfs te overtreffen.

Nogmaals bedankt voor al jullie reacties!

Wino

Meer over het boek is te lezen op de Fotoboek pagina.

 

10-10-2014: Preview en Intekenen Fotoboek "Amsterdam by Night"

Fotoboek Amsterdam by Night Nacht Wino Wijnen WiW PhotographyNa vele uren fotograferen, lezen, schrijven, layout ontwerpen en eindeloos aanpassen ben ik blij het resultaat met jullie te delen: vanaf vandaag is het mogelijk om het fotoboek van "Amsterdam by Night" op deze website in te zien. De PREVIEW is als PDF te bekijken en geeft een kleine indruk van de inhoud van dit 152 paginas tellende boek met meer dan 100 fotos van nachtelijk Amsterdam.

Voor slechts 35,- euro is het boek te bestellen via de Fotoboek pagina. "Amsterdam by Night" wordt in eigen beheer uitgebracht, waardoor de oplage beperkt is. Bestel dit bijzondere fotoboek vandaag nog en je bent een van de eersten aan wie ik "Amsterdam by Night" begin december mag overhandigen.

Veel lees- en kijkplezier en spreekt het voort!

Wino

 

Volg Amsterdam by Night ook op Facebook en Twitter

 

 

09-10-2014: Donker Utrecht

Donker Utrecht Merijn van der VlietUtrecht op Amsterdam by Night?? Voor deze keer maak ik graag een uitzondering, want we houden allemaal van de nacht. Ik geniet regelmatig van de schitterende avond- en nachtfotos van "Donker Utrecht", een project van Merijn van der Vliet. Hij heeft ondertussen meer dan 600 fotos van nachtelijk Utrecht gemaakt en wil nu door middel van crowdfunding een bijzondere website en een serie ansichtkaarten laten maken. Net als "Amsterdam by Night" eerder dit jaar verloopt de crowdfunding via VoordeKunst. Als fans van de nachtfotografie kan hij jullie hulp daarbij goed gebruiken. Neem een kijkje op de facebook pagina van zijn project en steun hem via VoordeKunst. Voor elke donatie zijn een aantal mooie tegenprestaties beschikbaar.

Steun Merijn en zet Donker Utrecht op de kaart!

 

07-10-2014: WiW Photography op Twitter

Sinds gisteren is WiW Photography, en daarmee natuurlijk ook Amsterdam by Night, op Twitter te volgen. Onder de naam @WiWPhotography wil ik mijn (nacht)fotos graag met jullie delen. Er zullen fotos van steden, landschappen en natuur, zowel tijdens dag als nacht, voorbij komen. Wees gerust, fotos van nachtelijk Amsterdam zullen zeker niet ontbreken. De eerste Tweet is in elk geval een oude favoriet. Neem dus snel een kijkje en volg mij nu ook op Twitter.

Wino

 

06-10-2014: Laatste Nieuws Fotoboek "Amsterdam by Night"

Het is alweer twee maanden geleden dat ik over de voortgang van het fotoboek geschreven heb, en vandaag weer een korte update. Eind deze maand moet het boek naar de drukker, en er zijn nog aardig wat puntjes die op de i moeten worden gezet, voornamelijk wat betreft de layout en het ontwerp van de omslag. Daarnaast is het ook vooral een kwestie keuzes maken over de inhoud, waarbij er eigenlijk te veel geschiedenis is om het allemaal aan bod te laten komen. Gelukkig zit de vaart er goed in en lijken de deadlines vooralsnog haalbaar. Helaas komt het publiceren van de wekelijkse Spotlight wel in het gedrang, dus de komende tijd zal deze iets minder regelmatig verschijnen.

Omdat het boek geheel in eigen beheer wordt uitgebracht zal de oplage van "Amsterdam by Night" beperkt zijn. Vanaf aanstaande vrijdag is het daarom mogelijk om via deze website in te tekenen op het boek zodat je zeker bent van een exemplaar. Hou de site dus in de gaten en bestel dit unieke werk alvast. Volg "Amsterdam by Night" op Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief om het laatste nieuws te ontvangen.

 

01-10-2014: Website Update

Van een oplettende bezoeker ontving ik het bericht dat sommige links naar externe websites niet goed functioneerden en een 404 error gaven. Als het goed is zijn de problemen ondertussen allemaal verholpen, maar mocht je problemen ondervinden met het bekijken of de weergave van www.amsterdambynight.net, schroom dan niet om dat te melden via de Contact pagina.

Mijn excuses voor het ongemak, Wino

 

28-09-2014: 5000 Volgers op Facebook

Amsterdam Nacht Prints amsterdambynightVorige week mocht de facebookpagina van Amsterdam by Night haar 5000ste volger verwelkomen. Ter gelegenheid van dit heuglijke feit is uit alle inschrijvers op de nieuwsbrief een winnaar geloot voor een luxe 40x60cm afdruk ter waarde van 250,- euro. Zodra de keuze voor de afdruk bekend is zal deze hier getoond worden. Wil je in het vervolg ook kans maken op zo een mooie afdruk, schrijf je dan in voor de Amsterdam by Night nieuwsbrief op de Contact pagina. Natuurlijk kun je de mooiste afdrukken van nachtelijk Amsterdam ook gewoon bestellen op de Prints pagina van deze website. De opbrengst komt ten goede aan het uitgeven van het fotoboek "Amsterdam by Night", dat geheel in eigen beheer wordt uitgegeven en eind oktober naar de drukker gaat. Bij deze wil ik alle fans van Amsterdam by Night bedanken voor hun steun en betrokkenheid bij dit project!

 

19-09-2014: Herverkiezing Mirik Milan als Nachtburgemeester

Gisteravond is Mirik Milan in een gezellig druk Trouw herverkozen als nachtburgemeester van Amsterdam. In de aanwezigheid van (dag)burgemeester Eberhard van der Laan, die voor de gelegenheid zijn Atheense collega Giorgos Kaminis meegenomen had, werd de uitslag bekend gemaakt. Amsterdam by Night zorgde voor een passende aankleding van de verkiezingsavond. Iedereen hartelijk bedankt voor de opkomst en de mooie reacties op het project! Extra mooi: de ter beschikking gestelde afdruk van de Oude Kerk ter waarde van 450,- werd direct verkocht aan een enthousiaste bieder, waarbij de opbrengst geheel ten goede komt aan de stichting Nachtburgemeester Amsterdam.

Amsterdam Nachtburgemeester Nacht amsterdambynight

17-09-2014: Expostie verkiezingsavond Nachtburgemeester

Op donderdag 18 september kiest Amsterdam een nieuwe nachtburgemeester. De huidige nachtburgemeester Mirik Milan neemt het op tegen Kolja Verhage en Ronal Offerman. Tijdens de verkiezingsavond in Trouw presenteren de kandidaten hun visie op de Amsterdamse nacht. Aansluitend wordt de nieuwe nachtburgemeester gekozen. De verkiezingsavond wordt aangekleed met een aantal afdrukken uit de fotoserie "Amsterdam by Night". Tot morgen!

Amsterdam Nacht Nachtburgemeester verkiezing Trouw amsterdambynight

Meer informatie:

- www.nachtburgemeesteramsterdam.nl

- www.trouwamsterdam.nl

 

05-09-2014: Ansichtkaarten in Amsterdam

Vanaf vandaag zijn er weer nieuwe ansichtkaarten van Amsterdam by Night verkrijgbaar bij de volgende winkels in Amsterdam:

- Museumwinkel in de Oude Kerk (Oudekerksplein 23)

- Art Unlimited (Max Euweplein 58)

De kaarten kunnen daarnaast ook besteld worden via de Prints pagina op deze website. Ook de volgende winkels in Amsterdam hebben "Amsterdam by Night" in hun assortiment:

- Athenaeum Boekhandel in het Amsterdam Museum (Nieuwezijds Voorburgwal 359)

- International Theater and Film Books in de Stadsschouwburg (Leidseplein 26)

- Island Bookstore (Westerstraat 15)

- Kameleon / The Corner Shop (Westermarkt 70-72)

- Thinking of Holland nabij Passenger Terminal Amsterdam (Piet Heinkade 23)

Neem een kijkje en koop die mooie ansichtkaarten van "Amsterdam by Night". De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de publicatie van het fotoboek "Amsterdam by Night", dat eind 2014 zal verschijnen.

 

30-08-2014: Een Stukje Amsterdamse Historie

Voor het fotoboek "Amsterdam by Night" duik ik regelmatig in de historie van de stad. Vaak haal ik mijn informatie uit boeken en artikelen, maar ook internet is een geweldige bron van feitjes en speculaties. Vaak verschillen de bronnen van mening over een exacte datum (zie bijvoorbeeld de discussie over de leeftijd van het Vondelpark, of de officiele datum voor de bouw van de Oude Kerk). Voor het boek probeer ik dan ook zo veel mogelijk bronnen raad te plegen om zo tot de beste benadering van "de waarheid" te komen. Soms kom ik tijdens die zoektocht iets tegen wat ik graag met jullie wil delen. Het stadsarchief heeft bijvoorbeeld zeer veel informatie en oude beelden van Amsterdam. Enkele weken geleden kwam ik op de website van Theo Bakker. Deze pagina bevat ontzettend veel informatie over de geschiedenis van de stad en ik wil de site bij deze dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die zich verder in de historie van de stad wil verdiepen. De wekelijkse fotoquiz biedt ook een mooi nieuw perspectief op de stad. Neem gerust een kijkje!

 

21-08-2014: Nieuwe Ansichtkaarten

Vanaf vandaag zijn er 25 verschillende ansichtkaarten van Amsterdam by Night beschikbaar. De kaarten zijn verkrijgbaar als complete set (25 kaarten voor 20,- euro) of als losse kaarten. Losse kaarten kosten 1 euro per stuk bij een minimum bestelling van 10 ansichtkaarten (0,80 euro per kaart bij bestellingen van 20 kaarten of meer). Zoals gebruikelijk worden de kaarten kosteloos bezorgd of opgestuurd. Neem een kijkje in het assortiment en stel je eigen setje samen op de Prints pagina.

Amsterdam Nacht Ansichtkaarten amsterdambynight

 

19-08-2014: Honderd Fotos en 20 Spotlights

Amsterdam Nacht amsterdambynightEen weekje met mooie getallen mag altijd gevierd worden. Vandaag is de 100ste foto van dit jaar op de Facebookpagina van Amsterdam by Night verschenen: Een mooi plaatje van de Eenhoornsluis met uitzicht naar de Westerkerk. Daarnaast is afgelopen zondag de 20ste Spotlight op de website gepubliceerd. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om de prints database bij te werken met de meest recente fotos van nachtelijk Amsterdam. Wil je ook thuis of op kantoor blijven genieten van Amsterdam by Night? Bestel dan een van die mooie afdrukken en steun daarmee ook de uitgave van het fotoboek.

 

09-08-2014: Update Fotoboek "Amsterdam by Night"

Achter de schermen is een hoop aan het gebeuren omtrent het fotoboek "Amsterdam by Night". Vandaag een korte update over de voortgang. Zoals aangekondigd worden de fotos van nachtelijk Amsterdam vergezeld van historische wetenswaardigheden. Hiervoor wordt aardig wat achtergrondresearch verzet en ik kom gaandeweg steeds meer nieuwe feitjes over de stad te weten. Het wordt nog een hele uitdaging om een selectie voor het boek te maken. Het is trouwens ook een proces waarbij je gedwongen wordt om heel kritisch naar de fotos te kijken, want behalve de plaatjes moet ook het verhaal kloppen. Er zullen dus nog heel wat nachtelijke wandelingen volgen om alle benodigde fotos te verkrijgen. Ten slotte begint ook de layout langzaam definitieve vormen aan te nemen, want mooie fotos en interessante teksten zijn slechts het begin van een fotoboek. Vanwege het grote aantal niet-Nederlandse donateurs op VoordeKunst is trouwens ook gekozen voor een twee-talige uitvoering in Nederlands en Engels. Via deze weg ga ik jullie in elk geval op de hoogte houden van de voortgang. Is er trouwens een stukje nachtelijk Amsterdam dat absoluut niet mag ontbreken? Laat het me weten via het Contact formulier en wie weet komt het uiteindelijk in het boek terecht. Voor nu een goede nacht, Wino.

 

11-07-2014: Expositie Stadsdeelkantoor West Verlengd

Sinds 3 weken is in de hal van stadsdeelkantoor Amsterdam-West een expositie van "Amsterdam by Night" te zien. Er hangen 16 afdrukken die een verfrissende kijk op de stad bieden. Deze week kwam het mooie nieuws dat de expositie verlengd gaat worden. Ook de komende maand kunt u nog terecht op het Bos en Lommerplein 250 om een kijkje te nemen bij "Amsterdam by Night".

Amsterdam Nacht Expositie Stadsdeelkantoor West Amsterdambynight

 

07-07-2014: Korte Update

De afgelopen weken is het op een positieve manier ontzettend druk geweest rondom Amsterdam by Night. De crowdfunding voor het fotoboek is geslaagd en verschillende winkels hebben nu ansichtkaarten van Amsterdam by Night in hun assortiment. Daarnaast heb ik de tijd genomen voor een aantal lange nachtelijke foto-expedities door de stad. Dit heeft resultaat gehad, maar er ook toe geleid dat ik minder tijd aan de website aan facebookpagina heb kunnen besteden dan jullie van me gewend zijn. Vandaag is er een nieuwe Spotlight over de Jordaan verschenen. Ook kan ik iedereen aanbevelen om eens door alle fotos op Facebook te lopen om te kijken of je nog een stukje Amsterdam mist. Laat het weten door middel van een berichtje via de contact pagina en wie weet komt het binnenkort voorbij op Amsterdam by Night.

 

01-07-2014: Geslaagde Crowdfunding

De crowdfundingsactie om het fotoboek "Amsterdam by Night" te maken is geslaagd. Bij deze wil ik alle donateurs ontzettend graag bedanken. Hou de website in de gaten voor meer nieuws.

 

19-06-2014: Artikel op Amsterdam Dichtbij

De website en facebookpagina van Amsterdam Dichtbij hebben een mooi stukje geplaatst over Amsterdam by Night. Naar aanleiding van de 3-2 winst van het Nederlands elftal tegen Australie hebben ze de foto van de levensgrote voetbal bij sportpark Spieringhorn geplaatst. Amsterdam Dichtbij heeft de rubriek "Goedenacht Amsterdam" waarbij dagelijks om middernacht een ingezonden foto van nachtelijk Amsterdam getoond wordt. Eerder werden al fotos van Amsterdam by Night getoond, waaronder het Slangenpand. De komende tijd zal meer uit de serie te zien zijn op Amsterdam Dichtbij. Neem dus regelmatig een kijkje op de website.

 

18-06-2014: Amsterdam by Night in de winkel

Vanaf heden zijn de ansichtkaarten van "Amsterdam by Night" ook verkrijgbaar in verschillende winkels in de stad. De complete sets van 8 of 16 kaarten zijn op dit moment exclusief verkrijgbaar bij PhotoQ Bookshop (Ferdinand Bolstraat 1). De overige winkels die een selectie uit "Amsterdam by Night" hebben opgenomen in hun assortiment zijn:

- Athenaeum Boekhandel in het Amsterdam Museum (Nieuwezijds Voorburgwal 359)

- International Theater and Film Books in de Stadsschouwburg (Leidseplein 26)

- Island Bookstore (Westerstraat 15)

- Kameleon / The Corner Shop (Westermarkt 70-72)

- Thinking of Holland nabij Passenger Terminal Amsterdam (Piet Heinkade 23)

- Art Unlimited (Leidsestraat 57)

Bent u dus op zoek naar een bijzondere ansichtkaart van Amsterdam, neem dan een kijkje bij een van deze winkels en ondersteun daarmee zowel de lokale ondernemers als Amsterdam by Night. Natuurlijk zijn de kaarten ook te bestellen via de "Prints" sectie op deze website.

 

17-06-2014: Amsterdam by Night Ansichtkaarten

Ter ondersteuning van de crowdfundingsactie voor het fotoboek "Amsterdam by Night" zijn er twee sets ansichtkaarten in een oplage van 250 stuks beschikbaar. De ansichtkaarten zijn te bestellen als twee afzonderlijke sets van 8 kaarten of als een pakket met alle 16 kaarten. U kunt de kaarten bestellen via het bestelformulier op de prints pagina. Verpakkings en verzendkosten bedragen 3,- in Nederland en 5,- voor wereldwijde bezorging (prijzen in euro). Als u de kaarten voor 28 juni besteld worden ze gratis bezorgd in Amsterdam. De opbrengst komt geheel ten goede van de crowdfunding voor het fotoboek.

Ansichtkaarten Amsterdam Nacht amsterdambynight Ansichtkaarten Amsterdam nacht amsterdambynight

 

16-06-2014: Expositie stadsdeelkantoor Amsterdam-West

Van 17 juni t/m 11 juli 2014 is "Amsterdam by Night" te zien in het stadsdeelkantoor van Amsterdam-West. Dit wordt de eerste keer dat het project in het openbaar te zien is. In de centrale hal zijn 16 afdrukken van nachtelijk Amsterdam te bezichtigen. Voor iedereen die een kijkje wil nemen: de tentoonstelling is op werkdagen te bezoeken tussen 08:00 en 17:00 (op donderdagen tot 20:00). Het adres is Stadsdeelkantoor Amsterdam-West aan het Bos en Lommerplein 250.

Alle afdrukken zijn uitgevoerd op DiBond (40x60 cm) en te koop voor 250,- euro per stuk (beschikbaar vanaf 12 juli). De opbrengst komt daarbij geheel ten goede van de realisatie van het fotoboek "Amsterdam by Night". Neem een kijkje en wie weet zien we elkaar ter plekke.

Veel plezier en komt dat zien!